‘We moeten meer bewegen en vooral de spieren trainen’, je hoort het steeds vaker in het nieuws. Iedereen weet wel dat regelmatige beweging gunstige effecten heeft voor de gezondheid. De Gezondheidsraad schrijft ‘Voldoende bewegen verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressiviteit. Ook zijn er aanwijzingen dat de kans op borst- en darmkanker erdoor wordt verkleind’. Dat zijn genoeg redenen om meer te gaan bewegen! Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om je beweging een stuk op te schroeven. Door regelmatig te sporten:

  1. * worden je spieren en botten sterker
  2. * verbeteren je conditie, je balans en je houding
  3. * worden je spieren en je bindweefsel soepeler
  4. * kan je geest zich ontspannen en kunnen eventuele stress gevoelens verminderen
  5. * verbeteren je bloedwaardes
  6. * kunnen lichamelijk klachten, zoals lage rugpijn, verminderen
  7. * krijg je meer energie en een beter humeur

Voor veel mensen blijkt het echter lastig om meer te gaan bewegen. Het RIVM schat dat maar ongeveer 45 procent van de bevolking aan de nieuwe richtlijn voor beweging voldoet: ‘Tussen de 20 en 50 jaar noemen mensen vooral tijdgebrek als factor die bewegen beperkt. Of ondanks goede voornemens toch geen zin hebben.’

Vaak willen mensen wel meer gaan bewegen maar lukt het ze niet om tijd vrij te maken of vinden ze sporten gewoon niet zo leuk. Daarnaast zijn er nog een heel aantal mensen die menen dat sport niets voor hen is, die niet van drukke sportscholen houden of  die zich niet op hun gemak voelen in een drukke les. Dat is jammer want er is voor iedereen een vorm van beweging te vinden die prettig voelt.

Bij deze een uitnodiging aan iedereen die niet van sporten houdt, die niet van drukke sportcentra houdt, of die graag meer zou willen bewegen: kom een proefles bij ons volgen op de studio. We zitten immers gewoon bij je om de hoek  : )

Lieke

Yoga Leiderdorp