1. Het is lente!

De dagen worden langer en we krijgen vaker de zon te zien. Dat geeft ons meer zin en energie om nieuwe dingen uit te proberen.

2. Tijd voor de grote schoonmaak

De lente is traditioneel de tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Dat geldt niet alleen voor je huis. Ook je lijf kan wel wat ondersteuning gebruiken bij die schoonmaak. Yoga ondersteunt de verwerking van afvalstoffen en stimuleert je organen. Door een bewuste en diepere ademhaling krijg je extra zuurstof binnen. Dit heeft een reinigend effect en stimuleert je spijsvertering. Bovendien ruimt een uurtje yoga je hoofd lekker op!

3. Van binnen naar buiten

In de winter trekken we ons terug in huis; op de bank met een dekentje of met familie en vrienden rond de haard. Nu is het de tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Rek je uit, kom uit je winterslaap en stap uit je huis. Yoga is niet alleen een manier om je winterlijf weer wakker te maken, het kan ook een mooie manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

4. Weg met die winterpondjes

Heb je in de winter wat extra pondjes verzameld? Helemaal niet erg. Met een actieve vorm van yoga, zoals power- of hatha-yoga, stimuleer je je stofwisseling en zet je je spieren aan het werk. Voor je het weet zit je weer een stuk strakker in je lijf en krijg je een mooie houding op de koop toe.

5. De vakantie komt eraan

De zomervakantie lijkt nog ver weg, maar over drie maanden is het al zover. Drie maanden van volle agenda’s en een vol hoofd. En als de vakantie dan eindelijk daar is, heb je nóg meer stress door alle voorbereidingen. Vaak heb je de eerste paar dagen van je vakantie nodig om bij te komen van al het ‘moeten’ en om weer rust in je hoofd te krijgen. Door nu al je ontspanning te pakken, kun je straks direct genieten van je vakantie.

6. Een nieuwe routine

Het duurt gemiddeld 66 dagen voor nieuw gedrag een routine wordt. Als je nu met yoga begint, dan kun je in de zomervakantie lekker zelf zo nu en dan een uurtje yoga doen. Alles wat je nodig hebt, is je eigen yogamatje. Tip: boek eens een les bij de lokale yogastudio. Zo ontdek je je vakantieland op een andere manier.

Yoga kent vele voordelen, die zijn niet gebonden aan een maand of een seizoen. Maar als je nu begint ga je energieker de zomer in en heb je voor de herfst begint je nieuwe gewoonte ingebed. Gegarandeerd dat je dan ook met meer energie de donkere wintermaanden doorkomt. Wat houdt je nog tegen?

Lieke Bodde

6 redenen om nu met yoga te beginnen

Met dank aan de Pluktuin Noordwijkerhout voor het mooie bollenveld en het maken van de foto

Yoga Leiderdorp