Suzette is geboren en getogen in Zuid-Afrika. Na de middelbare school is zij meteen gaan werken als hypotheek adviseuse bij de bank. Ze merkte al snel dat dat niet echt haar ding was, ze wilde graag bewegen en met mensen werken in plaats van op kantoor zitten.

In 1999 is zij met man en 2 kinderen naar Nederland verhuisd. Aangezien ze de eerste 2 jaar niet mocht werken is ze veel gaan sporten. Ze kreeg een allround sportopleiding aangeboden van het centrum waar ze sportte en is daarna aan de slag gegaan als sport instructrice.

Na een blessure kwam ze, op advies van haar therapeut, in aanraking met Yoga en Pilates en ze was meteen verkocht. Pilates voelde zo goed voor haar lijf dat ze besloot ook daar een opleiding in te doen, zodat ze anderen kon bieden wat haar zelf zo goed geholpen had. Yoga werd een andere liefde. Door het beoefenen van yoga voelde ze een rijkdom binnenin en het heeft haar naast fysieke fitheid ook veel gebracht op persoonlijk vlak. Waar ze zich voorheen vaak opgejaagd voelde, ervaart ze nu meer rust en heeft ze geleerd te accepteren wat er is. Zelf zegt ze: “Yoga en pilates heeft mij bewust gemaakt van mijn lichaam en mijn geest. Ik voel me van binnenuit sterk gemaakt, daardoor voel ik mij sterker in mijn geest”.

In 2005 heeft ze de stap gezet om ZZP-er te worden, waardoor ze de vrijheid heeft om zelf te besluiten waar en hoeveel ze lesgeeft. Momenteel geeft ze gemiddeld 15 lessen per week op 8 verschillende locaties. Als ik haar vraag wat haar drijft om zo veel lessen te geven antwoord ze: “Elke ochtend als ik wakker word ben ik blij en dankbaar dat ik mag doen wat ik het liefste doe. Ik krijg de kans om mensen te inspireren en om ze fysiek en mentaal gezond te houden. Het doet mij goed om te zien dat mensen plezier hebben in beweging en mede door mijn lessen anders met hun lichaam omgaan. Die glimlach na de les, daar doe ik het voor.”

Ondanks haar vele opleidingen heeft ze nog veel toekomstplannen. Ze wil zichzelf blijven ontwikkelen, als persoon en als docente. Op het moment is ze bezig met Do-In en ze gaat aan de slag met specialisatie cursussen binnen de Pilates: zwangerschap en rugklachten. Daarnaast gaat ze zich meer richten op het lesgeven aan kleine groepen en 1 op 1 begeleiding. Als je benieuwd bent naar haar lessen ben je van harte welkom om een keer met haar mee te doen op maandag of woensdag ochtend.

In de volgende blogs maak je kennis met drie van Suzette’s favoriete Pilates oefeningen:

de Shoulder bridge, de Tricep push-up en de One leg circle.

Yoga Leiderdorp