Workshop Do-in

Do-in Leiderdorp

 

Wil je leren voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat je lichaam nodig heeft? Wil je je ademhaling verdiepen en een betere concentratie? Probeer een workshop Do-In. Om kennis te maken met Do-In geven we regelmatig workshops waarin Marise je meeneemt in de verschillende oefeningen en technieken die je bij jezelf kun toepassen om je levensenergie te laten stromen.

Do-In is een systeem van oefeningen waarbij de nadruk ligt op het bewust worden van je lichaam en je geest. Deze eenvoudige en effectieve oefeningen kun je qua verschijning vergelijken met yoga. Het gaat bij Do-In niet om het uiterlijk van de oefeningen, maar om bewustwording van de energiestroom in het lichaam en het rustig in de houdingen komen en voelen wat er gebeurt.

 

Do-In oorsprong

 

De oefenkunst Do-In komt oorspronkelijk uit Japan waar het 5000 jaar geleden werd gebruikt ter voorbereiding op martiale sporten en als een manier voor zelfbehandeling en massage. ‘Do’ betekent: De Weg, ‘In’ betekent: Naar Binnen. Door je naar binnen te keren tijdens de verschillende houdingen met volledige aandacht voor je lichaam en je ademhaling, activeer je de meridianen die door het lichaam lopen. Deze meridianen corresponderen met de organen, de geest en de ziel. Het doel van Do-In is jezelf te behandelen waardoor je gezond(er) wordt in lichaam en geest. Do-In heeft een preventieve functie, maar kan ook bestaande klachten verminderen of oplossen.

 

Ademhaling, kracht en ontspanning

 

De Do-In workshop bestaat uit opwarmoefeningen, speciale strekoefeningen waarbij de aandacht op de ademhaling en de buik is gericht en technieken om jezelf te masseren. Ook meditatie en ontspanningsoefeningen zijn onderdeel van de Do-In les. Tijdens de les wordt er steeds weer gelet op het omgaan met de ademhaling en de kracht uit je onderbuik. Do-In geeft stevige aarding, je leert in je lichaam te komen, stevig in je eigen kracht te komen en toch ontspannen te zijn, zodat je energie als water kan stromen. Dat geeft ontspanning, zelfvertrouwen, lenigheid, concentratie en vooral ook plezier in het leven. Alle oefeningen doe je in je eigen tempo en binnen je kunnen, je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben. Ook als je blessures of klachten hebt, dan is het goed Do-In te gaan ervaren als een wijze om jezelf beter te voelen en te leren hoe veerkrachtig je zelf genezend vermogen is. Er wordt gewerkt vanuit de principes van de Traditionele Chinese geneeskunde.

 

Do-In Leiderdorp, de voordelen:

 

Het beoefenen van Do-In kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

  • Je lichaamsbewustzijn neemt toe, je leert voelen wat er gebeurt in je lichaam en wat je lichaam nodig heeft.
  • Verdiepen en verruimen van de ademhaling.
  • Ontwikkeling spierkracht en lenigheid.
  • Verminderen en voorkomen van klachten zoals bijvoorbeeld spanningsklachten, rugpijn, klachten m.b.t. de stofwisseling
  • Leren omgaan met ongemakken door gebruikmaking van de ademhaling.
  • Opruimen van blokkades, een lichter en vrijer gevoel.
  • Contact met de intuïtie en innerlijke kracht.
  • Betere concentratie en aandacht.
  • Een meer ontspannen houding ten opzichte van dagelijkse dingen.
  • Voelen waar je grenzen liggen, uit je comfortzone stappen.

 

Voor wie is Do-In geschikt?

 

Iedereen kan Do-In beoefenen, er wordt met ieders niveau en (on)mogelijkheden rekening gehouden en er is ruimte voor persoonlijke aandacht. Eventuele blessures en klachten kunnen voor de les worden besproken, dan wordt er extra rekening mee gehouden en alternatieve oefeningen aangeboden. De workshops Do-In worden gegeven door Marise. Wil je je opgeven of graag eerst wat meer informatie? Neem gerust via onderstaand formulier contact met ons op.

 

Do-In Workshops: data en tarieven

Data en tijd

Data 2021: zaterdag 18 sept 9:30-11:00, zaterdag 20 nov 9:30-11:00 / De cursus zal doorgaan met minimaal 3 deelnemers.

Tarieven

De losse workshops kosten € 25,-. Ben je lid van Studio Results! in de Leyhof, dan betaal je slechts € 22,- per workshop.

 

Ja ik wil meer informatie!