Mindfulness

Mindfulness Leiderdorp: kom ervaren wat Mindfulness voor jou kan betekenen. Herken je het gevoel dat je op de automatische piloot leeft en word je volledig in beslag genomen door alle taken die nog op je wachten? Heb je het gevoel dat elke dag voorbij raast, zonder dat je ergens een moment van ontspanning in hebt kunnen bouwen? Ervaar je de negatieve gevolgen van spanning, stress of een burn-out? Vind je het moeilijk om in slaap te vallen of word je regelmatig wakker, doordat je hoofd maar door blijft malen? Wil je graag meer rust in je hoofd zodat je meer kunt genieten van de alledaagse dingen? Dan is onze vierweekse beginnerscursus Mindfulness iets voor jou!

 

Gericht aandacht geven aan het hier en nu

 

Het beoefenen van Mindfulness krijgt nogal eens het stempeltje ‘zweverig’ mee. Jammer, want daardoor is de drempel om met Mindfulness kennis te maken soms hoger. Mindfulness niets meer en niets minder dan het gericht aandacht geven aan het hier en nu en je concentreren op waar je nú mee bezig bent. Als je in gesprek bent, concentreer je je volledig op je gesprekspartner en niet op wat je gaat eten vanavond. Als je aan het sporten bent, concentreer je je volledog op je lijf, op de bewegingen die je maakt en op je ademhaling. Je leert je aandacht te houden bij de dingen die je op dat moment doet. Hierdoor zul je merken dat je productiever wordt en tegelijkertijd meer rust in je hoofd en lijf krijgt.

 

Schakelen tussen doen en zijn

 

In de cursus Mindfulness Leiderdorp leer je om bewust te schakelen tussen doen en zijn. Het is een prachtige manier om effectiever en gezonder te leven en te werken en om telkens naar jezelf terug te keren. Dankzij Mindfulness leer je anders omgaan met dagelijkse stress en spanning, waardoor je dagelijkse leven meer in balans zal zijn. Je kunt je beter ontspannen, ervaart minder lichamelijke en psychische klachten en kunt meer genieten van de dagelijkse dingen. Ook op je werk zul je de voordelen van Mindfulness ervaren: je kunt met meer focus je taken afronden én doordat je geest kalmer is zullen creatieve oplossingen zich sneller aandienen.

 

Minder stress en meer genieten

 

Verlang je er ook naar zelfbewuster en vitaler in het leven staan en de regie over je eigen leven terug te krijgen? Wil je weer leren voelen wat goed en gezond is voor jezelf, hoe je stress kunt loslaten en de juiste keuzes maakt in de hectiek van alledag? Dan is onze beginnerscursus mindfulness echt iets voor jou! Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat het regelmatig beoefenen van Mindfulness stress, angst en burn-out klachten kan verminderen. Mindfulness technieken worden ook steeds meer toegepast bij het behandelen van stress, depressies en verslavingen. De technieken blijken een krachtig instrument om beter met de uitdagingen in het leven om te gaan en zijn door iedereen te leren.

 

Persoonlijke begeleiding bij Mindfulness en Meditatie

 

Wil je graag beginnen met Mindfulness of meditatie in je eigen tempo op een tijdstip wat jou goed schikt? We bieden, naast de vierweekse cursussen, ook persoonlijke 1 op 1 begeleiding aan.  De docente begeleidt jou alleen en je kunt daardoor heel gericht werken aan de aandachtsgebieden die jij nodig hebt. Neem gerust contact op voor meer informatie over deze persoonlijke begeleiding.

 

Mindfulness Leiderdorp: vierweekse cursus

 

Tijdens onze vierweekse cursus leer je om meer ‘erbij’ te zijn, de automatische piloot uit te schakelen en bewuste keuzes te maken. In vier sessies van 75 minuten leer je de basis van Mindfulness. Elke les behandelt een ander thema; vaste onderdelen in elke les zijn meditatie en aandachtsoefeningen. De groep is met maximaal 8 personen, hierdoor is de sfeer veilig en krijg je volop aandacht van de docente. De training Mindfulness Leiderdorp wordt verzorgd door Anne Jeen, docente mindfulness, compassie en yoga. Opgeven of graag eerst wat meer informatie? Neem contact op met Anne Jeen via anne@liveintheflow.nl of 06 – 3412 8215.

 

Mindfulness Leiderdorp: data en tarieven

Data en tijd

Vrijdagavond 19:00-20:15 / Data 2022: in overleg, bij aanmelding van minimaal 4 deelnemers. 

Tarieven

Deze vierweekse training kost € 120,-. Ben je lid van Studio Results! in de Leyhof, dan betaal je slechts € 99,-.

 

 

Ja ik wil meer informatie!

Testimonials Mindfulness

Tempo wat bij je past

“De cursus is goed gestructureerd. Na elke les krijg je een kleine samenvatting van die dag mee naar huis. Dit is heel fijn, maar het belangrijkste vond ik dat Anne heel goed let op het tempo dat bij jou past en wat jij fijn vindt. Ze voelt heel goed aan wanneer jij wel of juist nog niet ergens mee wil beginnen. De lessen zijn daardoor heel prettig om bij te wonen. Ook bouwt ze vanaf het begin een vertrouwelijke sfeer op waarin je veel persoonlijke dingen kwijt kan als daar behoefte aan is.”

Rosanna

Passionate instructor

“I always wanted to take a Mindfulness course and I am definitely happy with the one I took. Anne is a really great instructor! She is very passionate about mindfulness and that really helps us as a group to get into it too! She always gave us space to express ourselves and we were free to say how we felt, without any judgments. She was very helpful and has really good advice. It was easy to follow the course and it taught me how to appreciate the present moment. I also learned how to deal with stress better and remain calm in situations. Most importantly, the course really felt like much needed therapy in the moment, but also very useful for the future. I would definitely recommend it! “

Masha

Inspirerend en warm

“Tijdens het volgen van de mindfulness groepscursus zorgde Anne ervoor dat ik me open&rustig kon voelen; ze gaf een goede en duidelijke uitleg en is inspirerend voor veel mensen. Want wat ze uitstraalt is warmte en liefde. Na deze cursus heb ik geleerd om meer aandacht aan mezelf te geven en gaf dit me een goede persoonlijke ontwikkeling. Ik ga het zeker meenemen voor de komende tijd.”

Anoniem

Yoga Leiderdorp