In de studio in Leiderdorp worden diverse Yoga- en Pilateslessen aangeboden: Yin Yoga, Power Yoga, Hatha Yoga en Pilates. Naast de lessen is het mogelijk om in een eigen groep van 2-8 personen of individueel les te krijgen.

Yoga

Yin Yoga is een fijne vorm van yoga waarbij je houdingen langer vasthoudt. Daardoor heb je tijd om dieper te ontspannen in de houding. Het is een rustige les met veel liggende en zittende houdingen die uitnodigt om uit je hoofd en ín je lijf te komen. Bij Power Yoga ligt de focus op de ademhaling terwijl je fysiek actieve houdingen doet. Hatha Yoga is actiever dan Yin Yoga, maar rustiger dan bijvoorbeeld Power Yoga. Het is een mooie toegankelijke Yoga stijl waarbij je actief met je lichaam bezig bent, terwijl je in de les ook voldoende rustige momenten hebt, zodat je je goed ervaart wat er in en met je lichaam gebeurt tijdens de houdingen.

Pilates

Pilates is een spierversterkende training voor je lijf zonder gebruik van materiaal, Pilates is ontstaan om de spieren rondom buik en rug te versterken en het gehele lichaam van top tot teen in balans te krijgen. Door regelmatig Pilates-oefeningen te doen verbeteren je houding en je evenwicht en word je gehele lichaam flexibeler en sterker.

Kleine groepen

De Yoga- en Pilateslessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor heb je lekker de ruimte en ben je verzekerd van voldoende aandacht van de instructeur. Naast de lessen op het rooster is het mogelijk om les te krijgen in een  groep die je zelf samenstelt, bijvoorbeeld een groep vriendinnen, familieleden of collega’s. Als je liever samen met je partner of 1 op 1 met de docent(e) je practice wil doen, kijk dan onder Personal Pilates of Personal Yoga.

Wat neem je mee?

Het is altijd prettig om een vestje of sokken mee te nemen zodat je je comfortabel blijft voelen. Als je een proefles komt volgen kun je een yogamat lenen van de studio. Als je regelmatig een yoga- en pilateslessen in Leiderdorp komt volgen is, in verband met hygiëne, eigen mat verplicht.
Yoga Leiderdorp