Hatha Yoga

De oorsprong van Hatha Yoga

Hatha Yoga is de meest beoefende yogastijl en de basis voor veel andere stijlen zoals Iyengar en Bikram Yoga. Deze stijl is vele duizenden jaren geleden ontstaan met als doel om beheersing te krijgen over de geest en vooral over het lichaam. De monniken hadden een soepel en gezond lichaam nodig om de vele uren zittende meditatie vol te kunnen houden en de combinatie van fysieke houdingen en een bewuste ademhaling bleek een zeer goede combinatie.

Een mooie mix

Hatha Yoga is actiever dan Yin Yoga, maar rustiger dan bijvoorbeeld Power Yoga. Het is een mooie mix die heel toegankelijk is voor mensen die actief met hun lijf bezig willen zijn en tegelijkertijd rust willen ervaren om hun lijf te voelen.

Tijdens een Hatha Yogales worden de houdingen uitgevoerd met een duidelijk begin en eind. In de houding ben je volledig aandachtig en bewust van je lichaam en je ademhaling. Na de houding neem je vaak even de tijd om na te voelen of de houding een bepaald effect op je lichaam heeft gehad.

Loslaten van spanningen dankzij Hatha yoga

In de Hatha les worden regelmatig ademhalingsoefeningen gedaan. Door bewust met de ademhaling bezig te zijn creëer je rust en kalmte in je lichaam en je hoofd en laat je eventuele spanningen en stress makkelijker los. Je ruimt je hoofd op en zult merken dat je bij regelmatige Hatha beoefening meer rust in je dagelijkse leven ervaart en een betere nachtrust hebt.

De les is gericht op zowel beginners als meer ervaren yogi’s. Wil je meer lezen over Hatha Yoga, klik dan hier. De Hatha Yoga wordt gegeven op woensdagavond 18:45-20:00 door Marlous.

Wat neem je mee?

Neem een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Een yogamat graag zelf meenemen – tenzij je een proefles bijwoont. Bolster, yogariem, blokken en dekens zijn aanwezig op de studio.

Proefles

Wil je een keer zelf de Hatha Yoga les bij Marlous ervaren? Geef je dan op voor een proefles (€ 7,50) via het contactformulier.

Proefles

Wil je een keer kennismaken en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles! Kosten € 7,50, inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

Ja ik wil een proefles!

Kies een Proefles

Yoga Leiderdorp