Personal Pilates

Personal pilates is een-op-een begeleiding bij het beoefenen van pilates. Voordat je start met de personal pilates lessen heb je een uitgebreide intake met je docente, waarbij je doelen en mogelijkheden besproken worden. Doordat je op maat gemaakte lessen krijgt, sluit je pilates beoefening perfect aan bij jouw wensen en de (on)mogelijkheden van jouw lichaam. Is de oefening nog te uitdagend, zal de docente deze aanpassen aan jouw mogelijkheden. Mocht de oefening je erg makkelijk afgaan, kun je een extra uitdaging krijgen, precies aangepast aan je niveau van dat moment. Hierdoor train je zeer efficient én effectief. Je krijgt de volledige aandacht van de docente en traint daardoor zeer veilig. Door alle persoonlijke begeleiding zal ook je techniek met sprongen vooruit gaan. Tijdens de personal pilates lessen is de ruimte waar je in traint exclusief gereserveerd voor jou en je docente, waardoor je privacy gegarandeerd is.

 

Bewegen vanuit de kern van je lichaam

 

Tijdens de lessen leer je om te werken vanuit het midden, oftewel de kern, van het lichaam. Deze kern bestaat uit je buik, onderrug en bekkenbodemspieren. Door te bewegen vanuit een sterke kern heb je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Alle oefeningen worden uitgevoerd op een mat. Bij de oefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht en eventueel wat klein materiaal ter ondersteuning of uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan elastieken, een kleine zachte bal of de pilates ring.

 

Rustig, gecontroleerd en houdingsgericht

 

Pilates is zeer geschikt voor voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. De training is rustig, gecontroleerd en houdingsgericht. Pilates is een body & mind methode. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen zal de focus op je lijf, hoofd en ademhaling zijn. Daardoor zul je na een uur pilates ook je hoofd leeg hebben gemaakt en voel je je meer ontspannen. Vandaar dat pilates je naast veel fysieke voordelen ook een aantal psychologische voordelen kan bieden.

 

Personal pilates Leiderdorp, de voordelen

 

Het regelmatig beoefenen van pilates kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

 • Sterkere buik- en rugspieren
 • Stabielere wervelkolom
 • Bewuste ademhaling
 • Verbeterde houding
 • Verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
 • Verbeterde lenigheid
 • Verbeterde coördinatie
 • Versterking zelfbewustzijn
 • Verbeterd lichaamsbewsutzijn
 • Soepelere spieren en bewegingen
 • Betere nachtrust

 

Voor wie is personal pilates geschikt?

 

Personal pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, man en vrouw. Je kunt personal pilates doen als je leniger wilt worden of  als je strakkere spieren wilt krijgen. Als je je rug wilt versterken of als je bijvoorbeeld beter wil presteren tijdens sport. Tijdens het beoefenen van pilates word je je heel bewust van je lichaam en kun je jouw mogelijkheden optimaal benutten en inzetten.

Heb je interesse in personal pilates? Neem dan via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.

“Tijdens de zwangerschap van mijn tweede dochter heb ik personal (zwangerschaps)pilates bij Suzette gevolgd. We begonnen met een maand of 4 met 1 keer in de week een uur en doen nu met 39 weken 2×30 minuten per week. Suzette is een hele empathische, afgestemde trainster die rekening houdt met je grenzen maar ook met je fysieke en mentale mogelijkheden. Ik voel me zeer op mijn gemak bij haar en heb het vertrouwen in goede handen te zijn.

Helaas moesten we door Corona weer overstappen op online, maar ik vond het toch te jammer om helemaal te stoppen. Ik ben heel blij dat ik online door ben gegaan. Nu met 39 weken zwanger voel ik me (naar omstandigheden) nog steeds fit. Ook heb ik helemaal geen last van bekken- of rugklachten zoals bij mijn eerste. Ik hoop dat ik tot het einde van de zwangerschap door kan blijven gaan. En daarna weer rustig aan mijn herstel kan werken. Een aanrader dus!”

Willemijn, 32 jaar.

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp