Personal Yoga

Personal yoga is één-op-één-begeleiding. De yogasessies zijn helemaal afgestemd op jouw behoeften en fysieke mogelijkheden. Tijdens de sessies krijg je de volledige aandacht, waardoor je zult merken dat je met sprongen vooruit gaat. De houdingen worden aangepast aan wat jij op dat moment nodig hebt: een optie die beter bij de mogelijkheden van je lichaam past of een extra uitdaging. Elke dag is anders, elke yogasessie is anders. Met een-op-een begeleiding kun je goed aansluiten op waar je die dag behoefte aan hebt.

Yoga leert je beter te bewegen

 

Bij de personal yoga sessies leer je te voelen hoe je jouw lichaam het beste kunt bewegen. Je leert je lichaam én je grenzen beter kennen en kan daardoor beter aanvoelen wat wel en niet goed werkt. Doordat je elke sessie persoonlijke feedback krijgt zul je merken dat je houding verbeterd. Niet alleen tijdens je yoga beoefening, maar ook in het dagelijkse leven.

Yoga op de mat en buiten de mat

 

Als je regelmatig yoga beoefent, kun je op de mat verschillende reacties ervaren. Tijdens de personal yoga sessies bieden we je een veilige omgeving om die reacties te ervaren en om hiervan te leren. Soms zul je een fantastische sessie hebben waarin alles je makkelijk afgaat. Maar een andere keer lijkt het je maar niet te lukken, terwijl je nagenoeg dezelfde houdingen doet. Hoe ga je ermee om als een houding je niet lukt? Kun je echt ontspannen in de houdingen? Durf je te vertrouwen op je lichaam in een uitdagende houding? Kun je je focus op je adem houden of vliegen je gedachten alle kanten op? Yoga kan je veel leren over je reacties in het dagelijkse leven, want op de mat zul je zeer waarschijnlijk op dezelfde wijze reageren. Je zult merken dat yoga je ook buiten de mat veel te bieden heeft. De personal yoga docentes hebben veel ervaring in het begeleiden van yoga, zowel op fysiek als mentaal niveau.

Welke yoga stijl past bij jou?

 

Er zijn veel verschillende yoga stijlen en we adviseren je graag in een persoonlijk gesprek welke stijl het meest passend is bij jouw doel en jouw mogelijkheden. De personal yoga begeleidingen worden gegeven in de stijlen: power yoga,  hatha yoga, yin yoga, restorative yoga, yoga nidra en kundalini yoga.

Naast personal yoga sessies kun je ook persoonlijke begeleiding krijgen bij meditatie en mindfulness.

Lees meer informatie op onze algemene pagina over yoga.

Heb je interesse? Neem dan via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp