Pilates Flow

Pilates Flow 

 

Speciaal voor iedereen die minder belastbaar is en rustig wil starten met bewegen,  wordt er op maandagochtend van 9:45 – 10:45 een pilates flow les gegeven. De les is een combinatie van pilates, yoga en stretching, aangepast aan de individuele mogelijkheden van de deelnemers. De docente is speciaal geschoold in het lesgeven van pilates aan mensen met diverse klachten en kan de oefeningen waar nodig individueel aanpassen aan de persoonlijke mogelijkheden. Hierdoor kun je ook aan de les meedoen als je fysieke klachten ervaart als bijvoorbeeld gewrichts- en spierklachten, osteoporose en osteopenia.

In de les wordt aandacht besteed aan kracht, flexibiliteit, core stabiliteit en balans, waardoor de dagelijkse taken makkelijker en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Pilates Flow in Leiderdorp wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 10 personen. Pilates is een bewegingsmethode die helpt bij het verbeteren van onder andere de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Doordat pilates een rustige en gecontroleerde spierversterkende training is, is deze bewegingsvorm ook bij uitstek geschikt voor senioren.

 

Rustig, gecontroleerd en houdingsgericht

 

Pilates is zeer geschikt voor voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. De training is rustig, gecontroleerd en houdingsgericht. Pilates is een body & mind methode. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen zal de focus op je lichaam, hoofd en ademhaling zijn. Daardoor zul je na een uur pilates ook je hoofd leeg hebben gemaakt en voel je je meer ontspannen. Vandaar dat pilates je naast veel fysieke voordelen ook een aantal psychologische voordelen kan bieden.

 

Pilates Flow Leiderdorp, de voordelen

 

Het regelmatig beoefenen van Pilates Flow kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

  • De oefeningen kunnen aangepast worden aan de persoonlijke mogelijkheden waardoor er veilig getraind kan worden. De focus ligt op de controle en de nauwkeurigheid van de oefeningen, waardoor blessures worden voorkomen.
  • Pilates houdt de wervelkolom soepel en de rug- en bekkenspieren sterk. Hierdoor kunnen houdingsproblemen worden verminderd of voorkomen.
  • Fysieke activiteit vertraagd de fysieke veroudering. Daarnaast stimuleert fysieke activiteit de mentale en cognitieve gezondheid.
  • Regelmatige pilates beoefening bevordert de doorbloeding, versterkt de spieren en de botten, corrigeert de houding, verbetert de balans, stabiliseert het skelet en kan daarmee gewrichtspijnen verminderen.
  • Pilates beoefening door ouderen verbetert het functionele bewegen waardoor dagelijkse taken makkelijker uitgevoerd kunnen worden.
  • Tijdens de uitvoering van de oefeningen wordt veel met de ademhaling gewerkt. Hierdoor wordt de kwaliteit en het volume van de ademhaling gestimuleerd.
  • Het oefenen in een kleine vaste groep bevordert het onderlinge sociale contact, er kan geoefend worden in een veilige, rustige en ontspannen omgeving.

 

Proefles proberen?

 

Wil je zelf ervaren of Pilates Flow iets voor jou is? Geef je dan op voor een proefles (kosten € 7,50). Ervaring is niet nodig. Neem voor je proefles een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Voor de proefles kun je van ons een mat lenen. Als je liever in een kleine groep met bijvoorbeeld je partner of je vriend(inn)en wilt trainen of één op één begeleiding wilt, kun je meer informatie hierover vinden op de pagina’s Small Group Pilates en Personal Pilates.

 

Proefles of proefkaart

Wil je één of meerdere lessen komen uitproberen en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles of een 5x proefkaart! Kosten € 7,50 voor de losse les en € 55,- voor de 5x proefkaart. Inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

Yoga Leiderdorp