Pilates

 

Pilates in Leiderdorp wordt gegeven in kleine groepen. Het is een rustige en gecontroleerde spierversterkende training. Pilates is een bewegingsmethode die helpt bij het verbeteren van onder andere de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

 

Bewegen vanuit de kern van je lichaam

In de pilatesles speelt de ademhaling een belangrijke rol. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. ‘Breathing is the first act of life and the last.’ Pilates vermindert eventuele spanningen in het lichaam en bevordert de bloedcirculatie.

Tijdens de lessen leer je om te werken vanuit het midden, oftewel de kern, van het lichaam. Deze kern bestaat uit je buik, onderrug en bekkenbodemspieren. Door te bewegen vanuit een sterke kern heb je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Alle oefeningen worden uitgevoerd op een mat. Bij de oefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht en eventueel wat klein materiaal ter ondersteuning of uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan elastieken, een kleine zachte bal of de pilates ring.

 

Rustig, gecontroleerd en houdingsgericht

 

Pilates is zeer geschikt voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. De training is rustig, gecontroleerd en houdingsgericht. Pilates is een body & mind methode. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen zal de focus op je lijf, hoofd en ademhaling zijn. Daardoor zul je na een uur pilates ook je hoofd leeg hebben gemaakt en voel je je meer ontspannen. Vandaar dat pilates je naast veel fysieke voordelen ook een aantal psychologische voordelen kan bieden.

 

Pilates Leiderdorp, de voordelen

 

Het regelmatig beoefenen van pilates kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

 • Sterkere buik- en rugspieren
 • Stabielere wervelkolom
 • Bewuste ademhaling
 • Verbeterde houding
 • Verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
 • Verbeterde lenigheid
 • Verbeterde coördinatie
 • Versterking zelfbewustzijn
 • Verbeterd lichaamsbewsutzijn
 • Soepelere spieren en bewegingen
 • Betere nachtrust

 

Voor wie is pilates geschikt?

 

Pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, man en vrouw. Je kunt pilates doen als je leniger wilt worden of  als je strakkere spieren wilt krijgen. Als je je rug wilt versterken of als je bijvoorbeeld beter wil presteren tijdens sport. Het voordeel van pilates Leiderdorp is dat de methode zo gecontroleerd en overzichtelijk is, dat iedereen zich kan ontwikkelen in het eigen tempo en op het eigen niveau. Ieder lichaam heeft zijn eigen unieke mogelijkheden en belemmeringen. Tijdens het beoefenen van pilates word je je heel bewust van je lichaam en kun je jouw mogelijkheden optimaal benutten en inzetten. Doordat we werken in kleine groepen kan de docente waar nodig de oefeningen individueel aanpassen, zodat je minder of meer uitgedaagd wordt.

 

Proefles proberen?

 

Wil je zelf ervaren of pilates iets voor jou is? Geef je dan op voor een proefles (kosten € 7,50). Ervaring is niet nodig. Neem voor je proefles een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Voor de proefles kun je van ons een mat lenen. De pilates lessen worden gegeven op maandag- en woensdagochtend door Suzette. Als je liever in een kleine groep met bijvoorbeeld je partner of je vriend(inn)en wilt trainen of een-op-een begeleiding wilt, kun je meer informatie hierover vinden op de pagina’s small group pilates en personal pilates.

 

Proefles of proefkaart

Wil je één of meerdere lessen komen uitproberen en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles of een 5x proefkaart! Kosten € 7,50 voor de losse les en € 55,- voor de 5x proefkaart. Inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

Yoga Leiderdorp