Pilates is een spierversterkende training voor je lijf zonder gebruik van materiaal. Pilates is ontstaan om de spieren rondom buik en rug te versterken, de houding te verbeteren en het gehele lichaam van top tot teen in balans te krijgen.

Ademhaling en bloedcirculatie

In de Pilates-les speelt de ademhaling een belangrijke rol. Je leert te werken vanuit het midden van het lichaam: je buik, onderrug en bekkenbodemspieren. Pilates vermindert eventuele spanningen in het lichaam en bevordert de bloedcirculatie.

Rustig, gecontroleerd en houdingsgericht

Pilates is zeer geschikt voor voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. De training is rustig, gecontroleerd en houdingsgericht. Vooral als je veel zit is het heel  belangrijk om te bewegen en je diepe buik- en rugspieren te versterken. Door regelmatig Pilates-oefeningen te doen verbeteren je houding en je evenwicht en word je gehele lichaam flexibeler en sterker. Wil je meer lezen over Pilates klik dan hier. De Pilates wordt gegeven op woensdag ochtend 11:00-12:00.

Wat neem je mee?

Neem een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Een yogamat graag zelf meenemen – tenzij je een proefles bijwoont.