Small Group Pilates

Als je het prettig vind om samen met je partner, vrienden of collega’s aan pilates te doen kun je kiezen voor small group pilates. Door samen te bewegen kun je elkaar motiveren en zijn de kosten lager dan bij personal pilates. De lessen worden op maat gemaakt en er is ruime individuele aandacht voor elke deelnemer in je groep. Hierdoor kun je de houdingen op een voor jou prettige en veilige manier uitvoeren, train je altijd op je eigen niveau en zul je snel resultaat boeken.

Binnen de small group pilates sessies kun je met twee tot vier mensen deelnemen. De samenstelling van de groep is onder andere afhankelijk van de gezamenlijke wensen, ervaring en de fysieke mogelijkheden van de verschillende deelnemers. Tijdens de sessies is de ruimte exclusief voor jouw groep, zodat je in een fijne en veilige sfeer kunt bewegen en ontspannen. Voor deelname aan de small group lessen, dien je zelf je eigen small group samen te stellen.

Bewegen vanuit de kern van je lichaam

 

Tijdens de pilates lessen leer je om te werken vanuit het midden, oftewel de kern, van het lichaam. Deze kern bestaat uit je buik, onderrug en bekkenbodemspieren. Door te bewegen vanuit een sterke kern heb je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Alle oefeningen worden uitgevoerd op een mat. Bij de oefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht en eventueel wat klein materiaal ter ondersteuning of uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan elastieken, een kleine zachte bal of de pilates ring.

 

Rustig, gecontroleerd en houdingsgericht

 

Pilates is zeer geschikt voor voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. De training is rustig, gecontroleerd en houdingsgericht. Pilates is een body & mind methode. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen zal de focus op je lijf, hoofd en ademhaling zijn. Daardoor zul je na een uur pilates ook je hoofd leeg hebben gemaakt en voel je je meer ontspannen. Vandaar dat pilates je naast veel fysieke voordelen ook een aantal psychologische voordelen kan bieden.

 

Pilates Leiderdorp, de voordelen

 

Het regelmatig beoefenen van Pilates kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

 • Sterkere buik- en rugspieren
 • Stabielere wervelkolom
 • Bewuste ademhaling
 • Verbeterde houding
 • Verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
 • Verbeterde lenigheid
 • Verbeterde coördinatie
 • Versterking zelfbewustzijn
 • Verbeterd lichaamsbewsutzijn
 • Soepelere spieren en bewegingen
 • Betere nachtrust

 

Voor wie is small group pilates geschikt?

 

Small group pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, man en vrouw. Je kunt Pilates doen als je leniger wilt worden of  als je strakkere spieren wilt krijgen. Als je je rug wilt versterken of als je bijvoorbeeld beter wil presteren tijdens sport. Tijdens het beoefenen van pilates word je je heel bewust van je lichaam en kun je jouw mogelijkheden optimaal benutten en inzetten.

Heb je interesse in small group pilates? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp