Yoga op je werk

Regelmatige yoga beoefening kan je veel goeds geven. Je leert om beter te ontspannen en om anders met stressvolle situaties om te gaan. Je werkt aan een sterker en soepeler lichaam, krijgt een betere nachtrust en versterkt je immuunsysteem. Ook op de werkvloer zul je een positieve invloed merken als je regelmatig yoga beoefent. Niet zo gek dus, dat steeds meer organisaties en werkgevers yoga op de werkvloer aanbieden.

De voordelen van yoga op je werk.

Je hebt minder kans op een burn-out.

Yoga leert je om je lichaam te voelen en om naar je lichaam te luisteren. Je wordt je bewuster van je grenzen, waardoor je sneller aan de rem kunt trekken. Daarnaast werkt yoga stress reducerend en helpt het om negatieve gedachtes te relativeren.

Je verbetert je focus.

Yoga vergt een goede focus. Hoe vaker je dit oefent, hoe beter je hierin wordt. Daarnaast bevordert yoga het cognitief functioneren van je brein. Door te leren werken met een diepe ademhaling breng je meer zuurstof in je bloed en hersenen, wat je focus kan versterken.

Je wordt productiever.

Altijd maar aan staan en in hoog tempo verschillende taken afwerken maakt je niet persé productiever. Integendeel. Gun je hoofd een moment rust. Geen continue stroom prikkels van buitenaf, maar met volledige focus op je lichaam en je ademhaling aanwezig zijn. Je zult merken dat je na een yogasessie met meer energie je taken weer oppakt of met een rustiger hoofd je werkdag af kunt sluiten.

Je houding verbetert en rug- en nekklachten kunnen verminderen.

Veel mensen zitten langdurige perioden tijdens het werk. Het zal je niet verbazen dat dit vele zitten je lichaam geen goed doet. Je spieren verstijven en je kunt last krijgen van onder andere nek-, schouder- en rugklachten. Door je werkdag te onderbreken en je spieren te stretchen geef je je lichaam letterlijk meer ruimte. Je verlicht de spanning in je spieren en verbetert je lichaamshouding.

Je werkt aan een hechter team.

Samen met je collega’s iets heel anders doen dan werk kan de onderlinge band versterken.
‘Yoga’ betekent ‘verbinding’. Je verbindt lichaam, geest en ziel om de beste versie van jezelf te worden. In het geval van bedrijfsyoga verbind je ook met elkaar. Met z’n allen gezond, ontspannen en gezellig aan het werk!

Voor elk team wat wils

Elke organisatie is anders en zo kan ook yoga op je werk in allerlei vormen beoefend worden. Je hebt het meeste baat van de yogalessen als je regelmatig een les volgt. We werken graag met een serie van lessen, zodat de yoga rustig uitgebouwd kan worden. Zeker als een aantal van de deelnemers nog onbekend zijn met yoga, is het fijn zijn om de oefeningen te herhalen. Door de herhaling geef je het lichaam de tijd om aan de verschillende houdingen te wennen en kun je een mooie basis leggen voor je yoga practice.

Wil je liever een losse workshop boeken, is dat ook mogelijk. We overleggen graag welke vorm van yoga en welke tijdsduur van de les het beste bij jouw bedrijf past. Je kunt kiezen tussen lessen van 30, 45 of 60 minuten. In overleg met de docent wordt een dag en tijd gekozen die iedereen schikt. Elke cursus wordt op maat gemaakt en we adviseren je graag over wat bij jou en je team past. Er zijn verschillende yoga stijlen waar je uit kunt kiezen:

Yoga stijlen

Hatha yoga

Een milde, toegankelijke vorm van yoga die wat actiever is, maar ook genoeg ruimte biedt om te voelen en te ervaren wat er tijdens de houdingen in lichaam en geest met je gebeurt. Vaak zitten er in deze les ook meditatie- en/of ademhalingsoefeningen.

Yin yoga

Een rustige vorm van yoga waarbij alle (zittende en liggende) houdingen drie tot vijf minuten worden vastgehouden. Door langer in een houding te zijn, geef je je lichaam de kans om diep te ontspannen. Je werkt veel met je ademhaling om fysiek te ontspannen in de houding, maar ook om je hoofd helemaal leeg te maken.

Yang yin yoga

Een combinatieles, waarin je het eerste gedeelte van de les wat actiever bent en het tweede gedeelte helemaal kunt ontspannen. Deze les is vooral heel fijn als je het gevoel wilt hebben dat je wat hebt gedaan, maar daarna ook volledig tot rust wilt komen.

Stoelyoga

Als er niet voldoende ruimte is om voor iedereen een yogamat neer te leggen, dan is stoelyoga een mooie uitkomst. Je doet fysieke oefeningen op een stoel om je lichaam soepel te maken. Eventueel kunnen daar nog meditatie- en/of ademhalingsoefeningen aan toegevoegd worden om ook de geest te kalmeren en te ontspannen.

De yoga op je werk lessen zijn mogelijk in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. het tarief voor de les is vanaf € 110,- per 60 minuten (excl 21% BTW). Neem voor advies en een offerte op maat contact op via het contactformulier.

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp