Yang Yin Yoga

Yang yin yoga Leiderdorp

Yang yin yoga Leiderdorp is een gecombineerde les waarbij je zowel actief bezig bent, als volledig in een diepe ontspanning komt. Als je dus het gevoel wilt hebben dat je fysiek in actie bent geweest, maar ook op zoek bent naar rust en ontspanning, dan is deze les geschikt voor jou.

Het beste van beide werelden

 

Yang yoga is een overkoepelende term voor alle actieve en dynamische yogavormen. Je werkt hiermee aan meer kracht, uithoudingsvermogen en het laten stromen van energie. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de (meestal zittende of liggende) houdingen zo’n 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Hiermee werk je aan flexibiliteit, ontspanning en het creëren van rust en ruimte in je hoofd en in je lijf.

In balans

Bij yang yin yoga Leiderdorp worden die twee yogavormen gecombineerd. We zijn ongeveer de eerste helft van de les actief bezig met yang yoga. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnegroeten en variaties daarop. In de tweede helft van de les doen we een aantal yin houdingen, waar we met behulp van de ademhaling en het lang vasthouden van de houdingen meer ruimte en ontspanning creëren. Juist als je eerst actief bent geweest, ben je ontvankelijk voor die ontspanning.

De combinatie van yang en yin zorgt ervoor dat je mooi in balans blijft. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Er is aandacht voor meditatie, mindfulness en de ademhaling en door daar mee bezig te zijn, lukt het beter om de alledaagse rumoer even van je af te laten glijden.

De les is gericht op zowel beginners als meer ervaren yogi’s. De yang yin yoga wordt gegeven op dinsdagavond 19:00-20:15 door Daniëlle. (* per 03-01-2023)

Wat neem je mee?

Neem een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Een yogamat graag zelf meenemen – tenzij je een proefles bijwoont. Bolster, yogariem, blokken en dekens zijn aanwezig op de studio.

 

Proefles of proefkaart

Wil je één of meerdere lessen komen uitproberen en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles of een 5x proefkaart! Kosten € 7,50 voor de losse les en € 55,- voor de 5x proefkaart. Inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

Yoga Leiderdorp