Yang Yin Yoga

Yang yin yoga Leiderdorp

Yang/yin yoga Leiderdorp is een gecombineerde les waarbij je zowel actief bezig bent, als volledig in een diepe ontspanning komt. Als je dus het gevoel wilt hebben dat je fysiek in actie bent geweest, maar ook op zoek bent naar rust en ontspanning, dan is deze les geschikt voor jou. Afhankelijk van het tijdstip van de les begin je met het actieve of het rustige gedeelte van de les.

Het beste van beide werelden

Yang yoga is een overkoepelende term voor alle actieve en dynamische yogavormen. Je werkt hiermee aan meer kracht, uithoudingsvermogen en het laten stromen van energie. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de (meestal zittende of liggende) houdingen zo’n 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Hiermee werk je aan flexibiliteit, ontspanning en het creëren van rust en ruimte in je hoofd en in je lijf.

 

Ochtend of avond

In de ochtend is het vaak fijn om rustig op te starten met yin yoga houdingen. Nadat je rustig bent opgestart, ga je over naar de meer actieve yang houdingen, zodat je energiek aan je dag kunt beginnen; Yin Yang Yoga. In de avond is het daarentegen vaak fijn om te beginnen met een actief gedeelte zodat je je hoofd leeg kunt maken. Na het actieve gedeelte gaat de les soepel over in het rustige yin gedeelte, waardoor je ontspannen de dag af kunt sluiten en makkelijker in slaap zult komen: Yang Yin Yoga.

 

In balans

Bij de combinatie lessen worden de twee yogavormen yang en yin gecombineerd. In het actieve gedeelte van de les doe je bijvoorbeeld zonnegroeten en andere actieve houdingen gebaseerd op onder andere  Vinyasa en Hatha yoga. In het rustige gedeelte van de les doen we een aantal yin houdingen, waar we met behulp van de ademhaling en het lang vasthouden van de houdingen meer ruimte en ontspanning creëren. De combinatie van yang en yin zorgt ervoor dat je mooi in balans blijft. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Er is aandacht voor meditatie, mindfulness en de ademhaling en door daar mee bezig te zijn, lukt het beter om de alledaagse rumoer even van je af te laten glijden.

De les is gericht op zowel beginners als meer ervaren yogi’s. De yang yin yoga wordt gegeven op dinsdagavond 19:00-20:15 door Daniëlle. De yin yang yoga wordt gegeven op dinsdagochtend 9:30-10:45 door Jurek. NB: per 10 mei zal deze les op de vrijdagochtend worden gegeven.

Wat neem je mee?

Neem een vest of sokken mee zodat je je comfortabel blijft voelen. Een yogamat graag zelf meenemen – tenzij je een proefles bijwoont. Bolster, yogariem, blokken en dekens zijn aanwezig op de studio.

 

Proefles of proefkaart

Wil je één of meerdere lessen komen uitproberen en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles of een 5x proefkaart! Kosten € 7,50 voor de losse les en € 55,- voor de 5x proefkaart. Inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

Yoga Leiderdorp