Yoga Hoogmade

Yoga Hoogmade

Ben je op zoek naar yoga in Hoogmade? Dan is de keuze vrij beperkt. Maar wist je dat er in jouw directe regio een yoga studio zit die maar liefst 6 verschillende yogastijlen aanbiedt? In groepen van maximaal 8 personen worden lessen gegeven in yoga basics, hatha yoga en yin yoga. Daarnaast is het mogelijk om individueel of in een kleine groep personal yoga te volgen. Naast de genoemde stijlen kun je personal yoga volgen in de stijlen yoga nidra, power yoga en vinyasa yoga. Hieronder zetten we de verschillende yogastijlen uiteen, zodat je een les kunt uitkiezen die het beste bij jou past.

Yoga basics Hoogmade

Yoga basics is een les met veel aandacht voor de basis van de verschillende yoga houdingen. Je krijgt elke week een nieuwe en gevarieerde les met elementen uit hatha-, vinyasa-, power- en yin yoga. 

Voor wie is yoga basics geschikt?

De les is geschikt voor iedereen, zowel beginnende als meer ervaren yogi’s. Beginnende yogi’s kunnen op een rustig tempo kennismaken met de verschillende stijlen en meer ervaren yogi’s gaan ‘back to basics’ en daardoor meer de diepte in bij de houdingen. Doordat je de tijd krijgt om goed de houdingen te ervaren en te verfijnen, leg je een stevige basis voor je yoga beoefening.

Hatha yoga Hoogmade

Hatha yoga is een van de meest beoefende yogastijlen wereldwijd en vormt de basis voor veel andere yogastijlen. Deze stijl is vele duizenden jaren geleden ontstaan met als doel om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam.

Voor wie is hatha yoga geschikt?

De hatha yogales is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren yoga beoefenaars. Je hoeft niet fit of lenig te zijn om met hatha yoga te beginnen. De les is ook zeer geschikt bij het verminderen van stress. De houdingen worden in een rustig en ontspannen tempo afgewisseld.  Er is voldoende tijd om goed in de houding te komen en de spieren uit te dagen, de houding juist in te stellen en de uitdaging op te zoeken. Regelmatige hatha beoefening zorgt voor sterkere spieren en een soepeler lichaam.

Yin yoga Hoogmade

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je wat langer in bepaalde houdingen blijft. Doordat je de verschillende houdingen langer vasthoudt,  heb je goed de tijd om dieper te ontspannen en op te merken wat er in je lichaam gebeurt tijdens de houding. 

Voor wie is yin yoga geschikt?

Yin yoga is geschikt voor iedereen, jong, oud, flexibel of stijf, sportief of onsportief. Doordat je de strekking opzoekt met ontspannen spieren, maak je je bindweefsel en pezen flexibeler. Door toepassing van druk zullen je gewrichten leniger, sterker en soepeler worden. Het is een rustige les die je uitnodigt tot jezelf te komen.

Yoga nidra

Yoga nidra is een vorm van begeleide meditatie. Meestal ga je liggen op een matje en wordt je door een leraar begeleid. De oefening trekt onze aandacht naar binnen, waar je in een staat tussen waken en slapen kan komen. Yoga nidra brengt je moeiteloos in een staat van diepe ontspanning, harmonie en rust. Yoga nidra helpt je om je lichaam en geest te laten herstellen van alle uitdagingen die het dagelijkse leven je kan brengen.

Voor wie is yoga nidra geschikt?

Yoga nidra is geschikt voor iedereen. We leven in een tijd en een maatschappij waar iedereen altijd áán staat. Het is goed om het lichaam en de geest ruimte en tijd te geven om te herstellen. Yoga nidra kan daar een mooie bijdrage in leveren.  Voor mensen die moeite hebben alledaagse zaken en emoties los te laten, kan yoga nidra helpen om meer rust in het hoofd te ervaren.

Power yoga

Power yoga is een fysieke yogastijl. Het is gericht op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Power yoga is een uitstekende vorm van yoga om calorieën te verbranden! Bij power yoga ga je in een hoger tempo van de ene houding naar de andere, waarbij je je ademhaling koppelt aan de verschillende bewegingen van je lichaam. Een power yoga les is daardoor een intensieve en uitdagende les voor je lichaam, op een ontspannen, mindful manier. Hoewel het mindfulness en aandacht voor je ademhaling vereist, is power yoga zeer dynamisch.

Voor wie is power yoga geschikt?

Power yoga is voor iedereen die houdt van een goede fysieke training en voldoende afwisseling. Power yoga lessen zijn zelden gelijk: de houdingen en volgorde van de verschillende poses zijn elke les anders, waardoor deze vorm van yoga verrassend en uitdagend blijft voor elk niveau van beoefening.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga wordt gekenmerkt door het naadloos opvolgen van houdingen. De houdingen worden op het ritme van de ademhaling uitgevoerd, wat de focus vergroot en onstpannend voor de geest kan werken. Vinyasa yoga wordt vaak ook “flow” yoga genoemd. Vinyasa lessen bieden een verscheidenheid aan houdingen en geen twee lessen zijn hetzelfde. Vinyasa yoga draagt bij aan een evenwichtiger, sterker en soepeler lichaam.

Voor wie is vinyasa yoga geschikt?

Vinyasa yoga is een uiterst populaire vorm van yoga en geschikt voor iedereen. Je beweegt met je adem vloeiend van houding naar houding. Omdat je de houding niet lang vast hoeft te houden, is dit een iets makkelijkere en rustigere yogastijl. De flow van vinyasa yoga biedt kracht, flexibiliteit, concentratie, ademwerk en vaak een vorm van meditatie, wat het een veelzijdige en toegankelijke yogastijl maakt.

Proefles of proefkaart

Wil je één of meerdere lessen komen uitproberen en de sfeer van de studio komen proeven? Geef je dan hiernaast op voor een proefles of een 5x proefkaart! Kosten € 7,50 voor de losse les en € 55,- voor de 5x proefkaart. Inclusief gebruik van mat, bolster, blokken en andere props.

© 2009 – 2022 Resultspersonaltraining

Yoga Leiderdorp