Yoga Basics Workshops

Yoga Basics: Filosofie op en buiten de mat

Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en betekent verenigen, verbinden, samenbrengen. En dat is precies wat je bij yoga doet: je brengt je lichaam, geest en ziel samen tot een eenheid. Het is dus zoveel meer dan alleen wat rek- en strekoefeningen doen op een matje. Misschien heb je bijvoorbeeld al wel gemerkt dat niet alleen je lijf soepeler is na een practice, maar dat het dan ook rustiger is in je hoofd. Dat is een typisch voorbeeld van vereniging van lichaam en geest. Maar weet je… er is nog zoveel meer!

Yoga is een levensfilosofie die je zowel op als buiten de mat beoefent. Ben je nieuwsgierig naar die filosofie en hoe je die dan toepast? Nieuwsgierig naar wat yoga jou nog meer kan brengen dan alleen een soepel lijf en een heldere geest? Dan is deze workshop wat voor jou.

Het achtvoudig yogapad

In de eerste of tweede eeuw van onze jaartelling definieerde de geleerde Maharishi Patanjali het achtvoudig yogapad. Dit zijn acht richtlijnen die je als leidraad in het dagelijks leven kunt gebruiken. Als je dat doet, zul je innerlijke vrijheid ervaren en een bevredigend leven leiden. In deze workshop gaan we ons verdiepen in het achtvoudig yogapad.

Dit ga je leren:

  • Wat de acht richtlijnen van het achtvoudig yogapad zijn
  • Hoe je de richtlijnen mee kunt nemen in je yoga practice op de mat
  • Hoe je de richtlijnen toe kunt passen in je dagelijks leven

Data en kosten

Wanneer: Zaterdag  1 juli 2023, van 10.00 tot 12.00 uur

Docent: Daniëlle

Tarief: € 25,- per persoon

Meenemen: gemakkelijke kleding waar je goed in kunt bewegen, een yogamat (als je die niet hebt, kun je er één lenen van de studio), een afsluitbare waterfles en iets warms om aan te trekken, zoals sokken of een vest.

Wij zorgen voor thee en je krijgt een waardevol werkboek mee naar huis.

Yoga Basics Beginnersworkshop Leiderdorp

Ben je net begonnen met yoga of ben je van plan te starten? Wil je graag extra informatie en praktische handvatten met betrekking tot de juiste uitvoering van de verschillende houdingen, het materiaalgebruik of je eigen techniek? Dan is deze Yoga Basics Beginnersworkshop echt wat voor jou!

“Doe ik het wel goed?” is een veel voorkomende gedachte bij beginnende yoga beoefenaars. Het kan voor onzekerheid zorgen als jouw houding er anders uitziet dan bij de docent of bij je buurman of -vrouw. Is het vreemd als je de houding in een ander lichaamsdeel voelt dan de docent benoemt? Wat kun je doen als een houding je überhaupt niet lukt? Deze onduidelijkheden kunnen je practice behoorlijk in de weg staan en dat is zonde. Om je goed op weg te helpen met je practice gaan we in de Yoga Basics Beginnersworkshop aan de slag met een heel aantal praktische tips die je direct leert toepassen. Je zult merken dat je na het volgen van deze basiscursus met meer zelfvertrouwen en kennis op de mat staat, wat je plezier en je vooruitgang zeker zal bevorderen!

Dit ga je leren:

  • Vijf ‘basisregels’ die op vrijwel alle veel voorkomende houdingen van toepassing zijn, om te zorgen dat je op een veilige manier de houdingen kunt ontdekken en verdiepen.
  • Hoe je op een prettige manier gebruik kunt maken van props (zoals het blok, de riem en de bolster) om je houding aan te passen aan jouw lichaam, je houding te ondersteunen of je houding te verdiepen.
  • Wat je kunt doen als een houding niet lukt of pijn doet.

Data en kosten

Wanneer: Zaterdag 16 september 2023, van 10.00 tot 12.00 uur

Docent: Daniëlle

Tarief: € 25,- per persoon

Meenemen: gemakkelijke kleding waar je goed in kunt bewegen, een yogamat (als je die niet hebt, kun je er één lenen van de studio), een afsluitbare waterfles en iets warms om aan te trekken, zoals sokken of een vest.

De workshop is inclusief het gebruik van props, thee en een werkboek.

Agenda Workshops

Zaterdag 1 juli 10:00-12:00 Yoga Basics: Yogafilosofie op en buiten de mat

Zaterdag 16 september 10:00-12:00 Yoga Basics: Beginnersworkshop

Zaterdag 25 november 10:00-12:00 Yoga Basics: Meditatie en pranayama (beheersing van de ademhaling)

Zaterdag 13 januari 10:00-12:00 Yoga Basics: Beginnersworkshop

Yoga Leiderdorp