Yoga Nidra

Yoga Nidra Leiderdorp

 

Ben je ook zo druk? Zijn bijna al je dagen volgepland, ren je van het ene naar het andere en loopt je hoofd over van alle dingen die je nog wilt of moet doen? Hoog tijd om pas op de plaats te maken en een avond uit te plannen voor jezelf. Een avond waarop je de diepe ontspanning van Yoga Nidra kunt ervaren.

 

Geleide meditatie

 

Yoga Nidra is een begeleide meditatiemethode, aangepast aan de omstandigheden van het moderne leven. Dankzij Yoga Nidra ervaren mensen minder stress, minder slaapproblemen, minder last van acute of chronische pijn, meer energie, zelfvertrouwen en plezier. Deze eenvoudige meditatietechniek kan liggend of zittend worden gedaan. Tijdens de workshops neemt Renske je mee in een begeleide meditatie naar binnen. Er is veel aandacht voor stilte, ademhaling, visualisaties en het focussen op voelen en horen. Je krijgt inzicht in wat Yoga Nidra inhoudt, wat het kan doen voor jou en je leert loslaten in totale ontspanning.

 

Tussen waken en slapen

 

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten: wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk. Dit is bij uitstek het moment om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. In deze staat van bewustzijn ben je als beoefenaar tevens in staat om herinneringen, gevoelens en emoties te ervaren, die je eerder mogelijk had weggestopt.

 

Diepe rust en ontspanning

 

Yoga Nidra leert je hoe je diep in de rustgevende, tijdloze staat van zijn begeeft die je lichaam verzacht en je helpt om uit te rusten en te herstellen. In het dagelijkse leven staan veel mensen continu op ‘aan’. Er moet altijd van alles. Werk, relaties, opleidingen, kinderen, sport, we zijn continu bezig, zowel fysiek als mentaal. Voor een juiste balans in lichaam en geest is het nodig om ook zo nu en dan even op ‘uit’ te gaan. Door externe prikkels te beperken en in een staat van diepe ontspanning te zijn, gun je je lichaam en geest de tijd voor rust en herstel. Hierdoor zul je je gezonder voelen, zowel fysiek, als mentaal en emotioneel.

 

Yoga Nidra Leiderdorp, de voordelen:

 

Het regelmatig beoefenen van Yoga Nidra kan je vele voordelen op leveren, zoals onder andere:

 

  • Geeft diepe rust en ontspanning
  • Geeft meer focus, concentratie en energie
  • Draagt bij aan een bewuste ademhaling
  • Vermindert pijnklachten en stress
  • Versterkt het zelfbewustzijn
  • Zorgt voor een betere nachtrust
  • Kalmeert het zenuwstelsel

 

Voor wie is Yoga Nidra geschikt?

 

Yoga Nidra is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, man en vrouw. Het is eenvoudig te leren en gemakkelijk te beoefenen. Het kan door iedereen worden gedaan, ongeacht je fysieke vaardigheden of ervaring met meditatie. De docente zal je helpen om een prettige positie te vinden, zodat je tijdens de les zo ontspannen mogelijk kunt blijven zitten of liggen. De Yoga Nidra workshops worden gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen. De docente begeleidt je de gehele les. Zelf hoef je alleen ontspannen te liggen, te luisteren en je open te stellen voor wat er zich aandient.

Wil je zelf ervaren of Yoga Nidra iets voor jou is? Geef je dan op voor een workshop. De workshops zijn los van elkaar te volgen. Neem een vest, warme deken en warme sokken mee, zodat je je comfortabel blijft voelen. Voor de workshop kun je van ons een mat lenen. De Yoga Nidra workshops worden gegeven  door Renske.

Als je liever in een kleine groep met bijvoorbeeld je partner of je vriend(inn)en Yoga Nidra wilt ervaren of één op één begeleiding wilt, stuur dan een mail voor een workshop op maat.

Wil je je opgeven of graag eerst wat meer informatie? Neem gerust via onderstaand formulier contact met ons op.

 

Yoga Nidra Workshops: data en tarieven

Data en tijden

Data 2022: zaterdag 29 oktober 20:00-21:30. De cursus zal doorgaan met minimaal 3 deelnemers.

Tarieven

De losse workshops kosten per keer  € 25,-. Ben je lid van Studio Results! in de Leyhof, dan betaal je slechts € 22,- per workshop.

 

 

“De yoga nidra workshop was heerlijk ontspannen en daarna heb ik heerlijk geslapen. Renske neemt je mee op een meditatieve reis met muziek maar vooral haar stem . Ze heeft een ontzettend fijne stem die je op “weg” helpt naar de ultieme ontspanning .  Ze begeleidt de workshop heel goed. Een aanrader als je wilt ontspannen op een hele fijne manier.”

Marije

Wat een fijne ervaring. Yoga Nidra staat gelijk aan totale ontspanning! De docente Renske voert je met haar stem mee naar verschillende lagen van je bewustzijn. Dan weer zweef je in de lucht, het volgende moment stap je door een poort en bevind je je in een prachtig landschap. Een soort savasana, maar dan een uur lang. Wat een kadootje! Renske is ontspannen, heeft een fijne stem en weet je op je gemak te stellen. Het is niet te zweverig, maar gewoon heel erg fijn om een uur volledig af te schakelen. Volgende keer doe ik zeker weer mee!”
Anne-Marie

“De yoga Nidra workshop vond ik heel rustgevend. Het was een bijzondere ervaring, een situatie tussen waken en slapen, waardoor je lichaam en geest heel ontspannen raken. De les vond ik erg prettig, Renske straalt rust uit, stelt je op je gemak en heeft een prettige, rustige stem. Ik heb vannacht heel diep en ontspannen geslapen.”

Henriëtte

“Mijn ervaring met de Yoga Nidra is erg positief. Ik heb die nacht geen slaaptablet hoeven nemen en hoefde zelfs niet mijn bed uit om naar het toilet te gaan. De docente Renske vond ik prima. Ze lette goed op wat er gebeurde.”
Marleen

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp