Yoga

Bij yoga denken de meeste mensen aan allerlei ingewikkelde houdingen waar je reuze soepel voor moet zijn, of aan stil liggen op een matje. Yoga is echter veel breder dan dat. Het woord ‘yoga’ stamt af van het woord ‘yuj’ en betekent verbinding, en dan met name de verbinding tussen lichaam en geest. Er zijn legio mensen die yoga beoefenen zonder zich bezig te houden met de achterliggende yogafilosofie. En toch… of je je nu wel of niet bezig houdt met de achterliggende gedachte, je zult bij regelmatige beoefening van yoga zeker de positieve resultaten ervan gaan merken. Niet alleen op je mat, maar ook in je dagelijkse leven.

Dáárom yoga!

Veel mensen hebben het druk en bewegen te weinig. Het hoofd zit vol en het lijf voelt stram en moe. Soms raak je het contact met het eigen lichaam een beetje kwijt. Door regelmatige yoga beoefening leer je beter te luisteren naar je eigen lichaam, je verbetert je focus en yoga helpt je om beter te ontspannen. Je bloeddruk kan lager worden, je lichaamshouding en je bloedcirculatie verbeteren. Fysiek wordt je fitter; je versterkt je spieren en je botten en je wordt soepeler. Ook je geest heeft baat bij yoga; mentaal en emotioneel kun je meer energie en ruimte ervaren en doordat je leert om te ontspannen zul je beter slapen. Dáárom dus yoga! Niet alleen om flexibeler te worden in je lichaam, maar ook om meer ruimte te krijgen in je geest.

Inspanning of ontspanning

Yoga kan ontspannend en laagdrempelig zijn, of inspannend en wat uitdagender. Er zijn verschillende soorten en er is er altijd wel één die bij jou past. Misschien heb je de ene keer wat meer behoefte aan rust en wil je een andere keer wat meer uitgedaagd worden. En de één geeft de voorkeur aan een yogales in de ochtend om de dag fris tegemoet te treden, een ander wil misschien liever de dag afsluiten met een ontspannende yogasessie. Het kan allemaal.

Verschillende vormen

Bij Results! bieden we lessen in yin yoga, hatha yoga, yoga basics en pilates. Bij yin yoga draait het – voornamelijk – om rust. Het biedt herstel voor lijf en hoofd. De houdingen worden veelal zittend en liggend uitgevoerd waarbij het accent ligt op ontspanning en ademhaling. Hatha yoga is actiever dan yin yoga. Het is een mooie mix voor mensen die wel actief met hun lijf bezig willen zijn, maar ook rust willen ervaren om hun lijf te voelen terwijl ze in een bepaalde houding staan. Yoga basics is een les met veel aandacht voor de basis van de verschillende yoga houdingen. Je krijgt elke week een gevarieerde les met elementen uit hatha, vinyasa-, power- en yin yoga. De les is geschikt voor iedereen, zowel beginnende als meer ervaren yogi’s. Pilates tenslotte is een spierversterkende training voor met name de diepe buik- en rugspieren, zonder gebruik van materiaal. Het is vooral geschikt  voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken.

Even tijd voor jezelf

Bij Results! werken we heel bewust in kleine groepen van maximaal 8 personen. Op die manier kunnen de docentes voldoende persoonlijke aandacht geven en zorgen dat iedereen op zijn of haar eigen niveau de training kan volgen. Tijdens de les gaat de deur dicht, de bel gaat uit, de telefoons gaan weg. Er kan niemand zo maar binnenstappen; zo is onze aandacht alleen bij jou en heb jij even echt tijd voor jezelf: om je lijf sterker en soepeler te maken en je hoofd rust te gunnen.

Twijfel je nog?

Twijfel je of yoga of pilates iets voor jou is? Geef je op voor een proefles  (€ 7,50) of maak gebruik van ons kennismakingsaanbod. Met dit aanbod kun je 5 lessen volgen. Je kunt kiezen voor een vaste les of je kunt verschillende lessen uitproberen. De kosten voor de proefkaart zijn €55,=. Als je geen eigen yogamat hebt, kun je deze lenen op de studio. Denk je dat yoga of pilates iets is voor iemand in je omgeving? Denk eens aan een cadeaukaart! Natuurlijk ook leuk voor jezelf…

Yoga Leiderdorp