Yoga

Bij yoga denken de meeste mensen aan allerlei ingewikkelde houdingen waar je reuze soepel voor moet zijn, of aan stil liggen op een matje. Yoga is echter veel breder dan dat. Het woord ‘yoga’ stamt af van het woord ‘yuj’ en betekent verbinding, en dan met name de verbinding tussen lichaam en geest. Er zijn legio mensen die yoga beoefenen zonder zich bezig te houden met de achterliggende yogafilosofie. En toch… of je je nu wel of niet bezig houdt met de achterliggende gedachte, je zult bij regelmatige beoefening van yoga zeker de positieve resultaten ervan gaan merken. Niet alleen op je mat, maar ook in je dagelijkse leven.

Dáárom yoga!

Veel mensen hebben het druk en bewegen te weinig. Het hoofd zit vol en het lijf voelt stram en moe. Soms raak je het contact met het eigen lichaam een beetje kwijt. Door regelmatige yoga beoefening leer je beter te luisteren naar je eigen lichaam, je verbetert je focus en yoga helpt je om beter te ontspannen. Je bloeddruk kan lager worden, je lichaamshouding en je bloedcirculatie verbeteren. Fysiek wordt je fitter; je versterkt je spieren en je botten en je wordt soepeler. Ook je geest heeft baat bij yoga; mentaal en emotioneel kun je meer energie en ruimte ervaren en doordat je leert om te ontspannen zul je beter slapen. Dáárom dus yoga! Niet alleen om flexibeler te worden in je lichaam, maar ook om meer ruimte te krijgen in je geest.

Inspanning of ontspanning

Yoga kan ontspannend en laagdrempelig zijn, of inspannend en uitdagendend. Er zijn verschillende yogastijlen en er is er altijd wel één die bij jou past. Misschien heb je de ene keer wat meer behoefte aan rust en wil je een andere keer wat meer uitgedaagd worden. Het kan allemaal. We geven je graag een persoonlijk advies over welke yoga- of pilatesles het beste bij jou en je doelen past.

Verschillende vormen

Bij Results! bieden we lessen in yin yoga, hatha yoga, yang yin yoga en pilates. Bij yin yoga draait het voornamelijk om rust en het soepeler maken van het bindweefsel in het lichaam. Yin yoga biedt herstel voor lijf en hoofd. De houdingen worden veelal zittend en liggend uitgevoerd, waarbij het accent ligt op ontspanning en ademhaling. Hatha yoga is actiever dan yin yoga. Het is een mooie mix voor mensen die wel actief met hun lijf bezig willen zijn, maar ook rust willen ervaren om hun lijf te voelen terwijl ze in een bepaalde houding staan. Hatha basics is een hatha les in een rustiger tempo, zeer geschikt als je net begint met yoga of als je meer verdieping zoekt door terug te gaan naar de basis. Yang yin yoga is een gecombineerde les waarbij je het eerste gedeelte van de les actief bezig bent, waarna je in het tweede deel een diepe ontspanning ervaart door de yin houdingen.

Pilates tenslotte is een spierversterkende training voor het gehele lichaam met extra accent op de diepe buik- en rugspieren. Pilates is vooral geschikt  voor mensen die op een bewuste manier hun lichaam willen versterken. Op maandag ochtend hebben we een speciale pilates flow les voor senioren. In de pilates flow is het tempo rustiger en wordt er extra aandacht besteed aan balans, coördinatie en flexibiliteit.

Personal en small group yoga en pilates

Wil je graag yoga- of pilates beoefenen op basis van een op maat gemaakt persoonlijk programma? Overweeg dan personal yoga of personal pilates. Met onze 1 op 1 begeleidingen krijg je de volledige aandacht van de docente, waardoor je zeer veilig en effectief zult trainen. Tijdens de personal yoga- en pilates lessen is de ruimte waar je in traint exclusief gereserveerd voor jou en je docente, waardoor je privacy gegarandeerd is.

Wil je yoga of pilates samen met je partner, vrienden of collega’s beoefenen, kun je kiezen voor small group yoga of pilates. Door samen te bewegen kun je elkaar motiveren, zijn de kosten lager dan bij 1 op 1 begeleiding én heb je een op maat gemaakt programma met veel individuele aandacht. In een kleine groep werk je altijd op je eigen niveau, terwijl je genoeg persoonlijke uitdaging krijgt waar dat mogelijk is. Het tijdstip van de les bepaal je samen met de docent(e).

Even tijd voor jezelf

Bij Results! werken we heel bewust in kleine groepen van maximaal 8 personen. Op die manier kunnen de docentes voldoende persoonlijke aandacht geven en zorgen dat iedereen op zijn of haar eigen niveau de training kan volgen. Tijdens de les gaat de deur dicht, de bel gaat uit, de telefoons gaan weg. Er kan niemand zo maar binnenstappen; zo is onze aandacht alleen bij jou en heb jij even echt tijd voor jezelf: om je lijf sterker en soepeler te maken en je hoofd rust te gunnen.

Twijfel je nog?

Twijfel je of yoga of pilates iets voor jou is? Geef je op voor een proefles  (€ 7,50) of maak gebruik van ons kennismakingsaanbod. Met dit aanbod kun je 5 lessen volgen. Je kunt kiezen voor een vaste les of je kunt verschillende lessen uitproberen. De kosten voor de proefkaart zijn € 55,-. Als je geen eigen yogamat hebt, kun je deze lenen op de studio. Denk je dat yoga of pilates iets is voor iemand in je omgeving? Denk eens aan een cadeaukaart! Natuurlijk ook leuk voor jezelf…

Yoga Leiderdorp