Yoga voor mannen

Al ruim 2000 jaar wordt yoga door mannen beoefend. Hier in het westen is yoga vooral door vrouwen opgepikt, maar dat betekent niet dat yoga alleen voor vrouwen geschikt is. Misschien heb je de zonnegroeten al gezien op het voetbalveld? Hier in het westen weten steeds meer mannen de weg naar yoga te vinden: advocaten, surfers, studenten, militairen en zorgverleners. Desondanks is de drempel om naar een yogales te gaan soms nog wat hoog. Om de drempel te verlagen, biedt Studio Results! een 4-weekse cursus yoga voor mannen aan. Ik geef je een aantal redenen waarom het, juist ook voor mannen, goed is om aan yoga te doen.

 

Fysieke work-out

 

Yoga is een gebalanceerde fysieke work-out, mét extra’s. Door met volledige aandacht de houdingen uit te voeren maak je je hoofd leeg en je lichaam sterk. Met name Power Yoga kan je atletische vermogen flink uitdagen.

 

Je wordt er flexibeler van

 

Je hoeft echt niet lenig te zijn om aan yoga te doen. Maar, je zult wel flexibeler worden als je regelmatig yoga beoefent. Je spieren functioneren optimaal als ze de juiste lengte hebben. Veel mannen hebben bijvoorbeeld verkorte hamstrings, die wel wat extra soepelheid kunnen gebruiken. Wedden dat je krachttraining, voetbalprestaties of hardloopprestaties verbeteren wanneer je wat soepeler bent?

 

Je lichaamshouding verbetert

 

Veel fysieke ongemakken zijn een gevolg van een verkeerde lichaamshouding. Het urenlang achter de computer werken of een eenzijdige fysieke werkbelasting uit zich in klachten van nek, schouders en onderrug. Door tijdens de yogales continu bezig te zijn met je houding, leer je wat goed en wat niet goed is voor je lijf. Daarnaast maak je je core sterker waardoor onderrug klachten verminderen of verdwijnen.

 

Je kunt er blessures mee voorkomen

 

Doordat je tijdens een yogales heel bewust met je lichaam bezig bent, vergroot je je lichaamsbewustzijn. Je leert je grenzen en mogelijkheden kennen en vergroot je controle tijdens bewegingen, wat je kans op een blessure verkleint.

 

Betere nachtrust

 

Yoga en een bewuste ademhaling kunnen niet zonder elkaar. Doordat je tijdens de yogales voortdurend gefocust bent op je lichaam, je adem en de houdingen, heeft je hoofd even rust van alle andere zaken die er normaal gesproken doorheen razen. De ademhalingstechnieken kun je daarnaast gebruiken om ’s avonds tot rust te komen voor je in je bed stapt. Een aandachtige ademhaling kalmeert je gedachten en ruimt de rommel in je hoofd op.

 

Yoga werkt stress verlagend

 

Door regelmatig yoga te beoefenen leer je hoe je je beter kunt ontspannen en breng je je actieve zenuwstelsel tot rust. In deze maatschappij staan we altijd áán, door yoga leer je om te luisteren naar je lichaam en zo nu en dan een time-out te nemen om te herstellen. 

De cursus wordt gegeven door Jurek. Opgeven of graag eerst wat meer informatie? Neem contact op via het formulier hieronder of bel met Lieke 06 – 2557 5870. Wil je meer lezen over yoga voor mannen, zie dit artikel in de Trouw.

 

Yoga voor mannen cursus: data en tarieven

Data en tijd

Vrijdagavond 19:00-20:15 / Data 2022: in overleg, bij aanmelding van minimaal 3 deelnemers.

Tarieven

Deze vierweekse training kost € 65,-. Ben je lid van Studio Results! in de Leyhof, dan betaal je slechts € 55,-.

Ja ik wil meer informatie!

Yoga Leiderdorp